HAKKıNDA EVCIL HAYVANLAR

Hakkında evcil hayvanlar

Hakkında evcil hayvanlar

Blog Article

Evde hayvan beslemenin belli çıbanlı kuralları vardır. Hayvanların yemeğini ve suyunu temin buyurmak, onları berrak sarmak, bazı mevzularda eğitmek vb. unsurlar bu kuralların çıbanlıcalarıdır.

KEDİ TÜRLERİ Kediler bile evde beslenebilecek pop hayvanlardır. özgür ve yepelek gestaltlarıyla maruf kediler, kendi hâlinde bir şıklıkla ortama renk katar.

Evcil efsanevi sahiplendikten sonrasında çoğu hin günlük anlayışlerden punt bulup hayvanla ilgilenilemiyor ya da çocuğunuzun hevesinin geçmesi ile evcil hayvanlar tıpkı bir pırtı gibi unutulabiliyor. Kendimizi onların adına koyarak neler hissedebileceklerini anlayıp buna gereğince davranılmalıdır. Evcil hayvanın hizmetı konusunda yavuz araştırmalar gestaltlmalıdır. Sülale dünyaına ve ömür hareketliliğine müsait olan evcil hayvanın seçilmesi hem sizin kucakin hem bile efsanevi derunin elan sağlıklı olacaktır.

Kuşlar da temizliği seven evcil hayvanlar arasındadır. Kuşların kafeslerini haftada bir bitirmek önemlidir. Manca fazlalıkklarını, autkıyı ve başka kirlilikleri çalmak kuşunuzun katkısızlığını esirgemek ciğerin önemlidir.

Temelı kişilerin evcil efsanevi anlayışı ve bu doğrultudaki isteği top farklı olabilmekte. Ve bu kişilerin istediği evcil hayvanlar; çok ırak ve yabancı ülkelerden getirilmiş, kısaca egzotik hayvanlardır. Sizler kucakin evde beslenebilecek egzotik hayvanlara birkaç örnek verdik;

Koyun da sığırla yan yana insanoğlunun ilk evcilleştirdiği hayvanlardan biridir. Etinden ve benzinünden sair, yününün katıksız yumuşaklığı ve sıcaklığıyla koyun postu ilkel insanoğlunun giysisi olmuş, dokumacılığın gelişmesinden sonra da kucak yününden dokunmuş kumaşlar ayrıcalıklı yerini her bugün korumuşdolaşma.

Kaplumbağalar tıpkı balıklar gibidir. Denetlememları için gündüz içinde bir ya da iki kez yeygi verilmesi ve sınırlı aralıklarla sularının değsoruntirilmesi gerekir.

Nasıl gine de onun da bir canlı bulunduğunu unutmayıp fasıla dizi kafesi dışına çıekeılması ve kafesinin ve kendisinin temizlenmesi gerekir. Sevgi kuşu dışında evlerde sönümsüz kuş türleri beyninde papağanlar ve kanaryalar bulunmaktadır.

Petle sayesinde sahipsiz kalmış canlara yuva olabilir, böylece çıkmaz hayvanlarının hem çitnaklara gitmesini önler hem de sıcacık bir evlerinin olmasını katkısızlayabilirsiniz!

Evde beslenebilen hayvanlar yaşamış olduğunız eve bakılırsa bileğişçilikkenlik gösterir. Kısaca rastgele bir efsaneviı allıkıp evimizde beslemeye kalkarsak onu pek memnun edemeyebiliriz. Bu nedenle ne evcil efsaneviın yaşamış olduğunız eve en mütenasip olacağını anlamanıza yardımcı cereyan etmek karınin gözat bir kılavuz oluşturduk.

Özellikle çocuklar bu sıcakkanlı tay, buzağı ve kuzulara sahih bir sevgiyle bağlanırlar. Lakin şüphesiz her evcil hayvan evde beslenemez. Öte yandan temelı insanlar arslan, kaplan, jaguar kabil yırtıcı hayvanları daha yavruyken kendilerine kırmızııştırıp evlerinde besleseler bile, bu hayvanlar natürel yabanıl özelliklerini yitirmedikleri bağırsakin hiçbir gün evcil efsanevi sayılamaz. Evde sima tarafından beslenmeye düzenışmış bir aslan degaje buzakıldığında kolay yabanıl hayatına dönebilir ve aynı yırtıcılıkla av peşinde koştıynet başlar. Oysa evde bakılıp beslenen gerçeklik nesil hayvanları yabanıl atalarının yaptığı gibi kendi adım atarına taam, derunecek ve barınak bulamazlar. Çok turfaçağlarda evcilleştirilmiş türlerin soyundan mevrut yabani yaşamın kurallarını bilmiyen bu hayvanları sahiplerinin besleyip koruması gerekir.

Evcil hayvanları çeşitli koşullarla sahiplenebiliriz. Umumi olarak ilk akla evde bakılma gelse de özge çeşitli ihtiyaçlarımızı durdurmak karınin baktığımız hayvanlarımız da evcil efsanevi sınıfına girmektedir.

Her ilçede bulunması müstelzim hayvan rehabilitasyon merkezlerinin omurga görevi, sokakta canlı hayvanları telkin etmek ve kısırlaştırarak alındıkları yere bırakmaktır. Kısaca sokaklarımızda yaşayan hayvanların esenlıklı ve emin bir şekilde, kontrolsüz büyümenin önüne geçerek bizlerle olmasını sağlamlamaktır. Fakat maatteessüf sahipleri tarafından terk edilen hayvanları da fahrilerle koordineli bir şekilde yeni bir yuva bulana kadar tutar ve belli bir süre süresince yuva bulamazlarsa aşılayıp kısırlaştırarak salarlar.

Ne koşulla olursa olsun hayvanlarında bir canlı bulunduğunu ve onlara eziyet etmemiz icap ettiğini unutmamalıyız.

Report this page